Αυτό είναι μόνο το ηλιοβασίλεμα από μια πρωτοποριακή κατοικία στην Κέρκυρα

Αυτό είναι μόνο το ηλιοβασίλεμα από μια πρωτοποριακή κατοικία στην Κέρκυρα

Σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο, στη δυτική πλευρά του νησιού της Κέρκυρας, μια εξοχική κατοικία που δημιούργησαν οι Buerger Katsota architects εντυπωσιάζει με τον πρωτότυπο σχεδιασμό της και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και πειραματικά έργα του γραφείου.

Μέσα στην πληθώρα και την ποικιλία των έργων τα οποία έχει κληθεί να φέρει εις πέρας, το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει αποδείξει ότι όσον αφορά τις κατοικίες παραθερισμού έχει μια μοναδική και σύγχρονη προσέγγιση που επιδιώκει την ολοήμερη υπαίθρια χρήση, μια προσέγγιση που αφουγκράζεται, σέβεται και αναδεικνύει το εκάστοτε τριγύρω τοπίο.

Το οικόπεδο στο οποίο είναι τοποθετημένο το House H χαρακτηρίζεται από βραχώδεις σχηματισμούς, έναν απαράμιλλης ομορφιάς ελαιώνα και μια μοναδική θέα προς το Ιόνιο.

Στόχος της μελέτης ήταν η δημιουργία μονώροφης κατοικίας ανάμεσα στις διατηρούμενες πανύψηλες αγριελιές και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου μέσω της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης στο ανάγλυφο και τη βλάστηση. Γι’ αυτό «οι φυλλωσιές των δένδρων και ένα εν προβόλω παραβολικό σε κάτοψη στέγαστρο λειτουργούν ως κλιματικός μετατροπέας προσφέροντας άνετους, προστατευμένους χώρους για ολοήμερη υπαίθρια χρήση», εξηγεί το γραφείο.

Οι ιδιωτικοί χώροι της κατοικίας -κοιτώνες και υγροί χώροι- χωροθετούνται εντός τεσσάρων ελευθέρα τοποθετημένων όγκων, ενώ οι ενδιάμεσοι χώροι που δημιουργούνται μεταξύ τους οριοθετούν χώρους διημέρευσης, οι οποίοι μέσω εκτεταμένων υαλοστασίων συνιστούν επεκτάσεις του «έξω».

«Κάθετα προς την κατοικία εκτείνεται η κολυμβητική δεξαμενή συνολικού μήκους 18 μέτρων εκ των οποίων τα 9 μέτρα βρίσκονται σε πρόβολο “επιπλέοντας” πάνω από το τοπίο, σε ευθυγράμμιση με τον ορίζοντα της θάλασσας. Εντός και εκτός, το μωσαϊκό δάπεδο προσφέρει απλότητα, υλική ποιότητα και οπτική συνέχεια», όπως περιγράφουν οι Buerger Katsota architects την εντυπωσιακή κατοικία της Κέρκυρας.

«Η κατοικία τοποθετείται πάνω σε σκυρόδετη βάση που στεγάζει εγκαταστάσεις, χώρο αποθήκευσης και δεξαμενή. Οι τοίχοι, στέγη και στέγαστρο της μονώροφης κατοικίας είναι από προκατασκευασμένη αντικολλητή ξυλεία διασφαλίζοντας γρήγορη παρασκευή και συναρμολόγηση στο εργοτάξιο».

Ο άρτιος σχεδιασμός σε συνάρτηση με την πρωτοποριακή φιλοσοφία κατασκευής, επέτρεψαν τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής κατοικίας πλήρως εναρμονισμένης στο περιβάλλον, με υψηλή ενεργειακή απόδοση και κυρίως με τον μικρότερο δυνατό όγκο προσαρμοσμένο στον κάναβο του ελαιώνα και την κλίμακα του τοπίου.

Το οικόπεδο στο οποίο είναι τοποθετημένο το House H χαρακτηρίζεται από βραχώδεις σχηματισμούς, έναν απαράμιλλης ομορφιάς ελαιώνα και μια μοναδική θέα προς το Ιόνιο.

πηγή: popaganda.gr

Share this!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/placebop/public_html/material/themes/multimag-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7