Αυτές είναι οι πιο πολυαναμενόμενες αρχιτεκτονικές δημιουργίες του 2018!

Αυτές είναι οι πιο πολυαναμενόμενες αρχιτεκτονικές δημιουργίες του 2018!

Μπορεί το 2017 να επέδειξε μια σειρά από σχεδιαστικά αριστουργήματα και πρωτιές στο χώρο του interior design και της αρχιτεκτονικής, αλλά όπως φαίνεται το 2018 έχει αποφασίσει να… κοντραριστεί ανοιχτά και να αποκτήσει (μελλοντικά) μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες δημιουργικές στιγμές! Λίγες ημέρες μόνο μετά το… ποδαρικό του νέου έτους και τα “διαμάντια” που χαρακτηρίζονται από πρωτοπορία και καινοτόμες πρακτικές έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν, ενώ σύσσωμος ο κόσμος του σύγχρονου design ανυπομονεί για την ολοκλήρωσή τους! Μουσεία, καλλιτεχνικές εστίες, “εργοστάσια” και χώροι αναψυχής που ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αναμένεται να δώσουν νέα υπόσταση στον παραγνωρισμένο δημόσιο χώρο και την εμπνευσμένη σκέψη, ενώ φιλοδοξούν να περάσουν στο πάνθεον της αρχιτεκτονικής ιστορίας!

Και για να μην μακρηγορούμε, αυτά είναι μερικά από τις πιο πολυαναμενόμενες αρχιτεκτονικές δημιουργίες του 2018 και μπορείς να τις θαυμάσεις… ελεύθερα!

ARC Power Plant στην Κοπεγχάγη

Ο Δανός αρχιτέκτονας Bjarke Ingels έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να “ταρακουνήσει” τον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό ιστό με τα μεγαλειώδη επιτεύγματά του! Το αριστούργημα, όμως, του 43χρονου δημιουργού αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος και βρίσκεται στην Κοπεγχάγη! Το ARC Power Plant είναι ένα καινοτόμο εκπληκτικό κτίριο κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο θα λειτουργεί ως μονάδα μετατροπής των απορριμάτων σε ενέργεια, με στόχο να μηδενιστεί η έκλυση διοξειδίου άνθρακα στην ατμόσφαιρα έως το 2015! Και για να γίνει το δημιούργημά του ακόμη πιο αριστουργηματικό, ο εμπνευσμένος αρχιτέκτονας αποφάσισε να εγκαταστήσει στην κορυφή του κτιρίου του μια ολόκληρη πίστα του σκι, μήκους 500 μέτρων!

Calgary Library στον Καναδά

Η νέα βιβλιοθήκη του Κάλγκαρι στοχεύει να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους και να αναπτύξει την επαφή τους με το δημόσιο χώρο και για αυτό το λόγο βρίσκεται στην ένωση δύο περιοχών, του κεντρικού Κάλγκαρι και του East Village. Το εξαιρετικής αισθητικής κτίριο που σχεδιάστηκε από το studio Snøhetta “αιωρείται” μάλιστα πάνω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον καινοτόμο χαρακτήρα του!

The Menil Drawing Institute στο Τέξας

Το Drawing Institute ιδρύθηκε το 2008, φιλοξενώντας σε διάφορα σημεία εκθέσεις με τα έργα μεγάλων σύγχρονων δημιουργών. Από φέτος, όμως, αποκτά το δικό του μόνιμο κτίριο, αφιερωμένο στην έκθεση, συντήρηση και μελέτη της μοντέρνας και σύγχρονης ζωγραφικής τέχνης. Το Menil Drawing Institute σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Johnston Marklee και έχει πάρει τη μοναδική μορφή που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε σπίτι και μουσείο, ενώ στο εσωτερικό του η εταιρία έχει φροντίσει το φυσικό φως να διαχέεται με διακριτικό τρόπο, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για τα ευαίσθητα έργα τέχνης που θα φιλοξενούνται.

National Museum of Qatar στο Κατάρ

Ο κορυφαίος αρχιτέκτονας Jean Nouvel, λίγο μετά τα πρόσφατα εγκαίνια του Μουσείου του Λούβρου στα Αραβικά Εμιράτα, υπογράφει άλλη μία μνημειώδη δημιουργία που δεν είναι άλλη από το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ! Το “εξωπραγματικό” σχέδιο του μεγάλου δημιουργού έχει εμπνευστεί από το ρόδο της ερήμου και τα πέταλά του και πρόκειται να γίνει το “σπίτι” για τα μεγαλύτερα σύμβολα του έθνους!

V&A Museum of Design Dundee στη Σκωτία

Το μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου “επεκτείνεται” και στη Σκωτία, αποτελώντας το πρώτο μουσείο για το design στη χώρα! Τι πιο ταιριαστό, λοιπόν, από το να σχεδιαστεί από τον πρωτοπόρο Ιάπωνα σχεδιαστή, Kengo Kuma! Το αφαιρετικό κτίριο πήρε τη μορφή του από τους φαντασμαγορικούς λόφους της χώρας, ενώ οι αυστηρές αιχμές του δημιουργούν ένα αποστομωτικό αποτέλεσμα!

πηγή: tlife.gr

Share this!