Μια ολόκληρη πόλη από πάγο στην Κίνα!

Μια ολόκληρη πόλη από πάγο στην Κίνα!

Απλωμένη σε 600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εκτείνεται η παγωμένη πολιτεία στην οποία μετατρέπεται η κινεζική πόλη Χαρμπίν στη Κίνα, κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ χιονιού και πάγου.

Γιγάντια γλυπτά δεσπόζουν και φωτίζονται πανηγυρικά ώστε να ικανοποιήσουν τα βλέμματα των χιλιάδων επισκεπτών. Μεγάλα κομμάτια με πάγο μεταφέρονται στα «εργοτάξια» από τον κοντινό ποταμό Σονγκουά τα οποία τροποποιούνται μέχρι να πάρουν την τελική εντυπωσιακή μορφή τους.Το εκπληκτικό σε όλο αυτό είναι ότι υπάρχουν πισίνες από πάγο στις οποίες ο κόσμος μπορεί να κολυμπήσει.

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως και τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών αναμένεται κατά τη διάρκεια των εορτασμών της έλευσης του κινεζικού νέου έτους, μεταξύ 15 και 23 Φεβρουαρίου ενώ το μοναδικό θέαμα αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 15 εκατ. επισκέπτες.

Φώτα led, τα οποία ελέγχονται από υπολογιστή, δίνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα στα αξιοθαύμαστα γλυπτά από πάγο, που αναπαριστούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου, όπως ο Ναός του Ουρανού του Πεκίνου, η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αλλά και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα της Μπανγκόκ.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες…

Share this!

Κατηγορία Ταξιδευτής