Η Κίνα κατασκεύασε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα!

Η Κίνα κατασκεύασε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα!

488 μέτρα μήκος, 4 μέτρα πλάτος, 218 μέτρα πάνω από μία κοιλάδα μεταξύ δύο γκρεμών.

Η γυάλινη γέφυρα του ομίλου Χεμπέι Μπαϊλού, στην επαρχία Πινγκσάν, είναι, πλέον, η μεγαλύτερη του κόσμου. Δόθηκε στην κυκλοφορία λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2017 και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εκπληκτική θέα.

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μέχρι 3.000 πεζούς, χάρη στα 12 καλώδια βαναδίου, 126 τόνων, που την κρατάνε.

Έχει, επίσης, σχεδιαστεί για να αντέχει σε ισχυρούς ανέμους και θύελλες.

«Η γέφυρα με την γυάλινη βάση έχει σχεδιαστεί για να κρατάει έως 3.000 ανθρώπους. Για να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια όλων των τουριστών, δεν δεχόμαστε πάνω από 600 τη φορά» είπε ο Γιανγκ Σαόμπο, αναπληρωτής διευθυντής του ομίλου Χεμπέι Μπαϊλού.

Οι γυάλινες γέφυρες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στην Κίνα, τα τελευταία χρόνια.

Ήδη έχουν χτιστεί αρκετές σε διαφορετικά μέρη της χώρας και λειτουργούν ως τουριστικά αξιοθέατα, όπως μπορείτε να δείτε στo παρακάτω βίντεο:

 

Κάθε μία από τις πλάκες είναι πάχους 1,5 ίντσας και ολόκληρη η γέφυρα ζυγίζει 70 τόνους όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το πιο συναρπαστικό και ίσως λίγο τρομακτικό χαρακτηριστικό της γέφυρας θα μπορούσε να είναι η «αίσθηση της ταλάντευσης», καθώς η γέφυρα κουνιέται καθώς οι άνθρωποι περπατούν κατά μήκος των γυάλινων πλακών. Για να φτάσουν στη γέφυρα, οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν μέχρι 2.000 σκάλες, αλλά ένα ασανσέρ είναι ήδη υπό κατασκευή για να διευκολύνει την πρόσβαση.

Το προηγούμενο ρεκόρ της μεγαλύτερης και ψηλότερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο το είχε μια γέφυρα που βρισκέται στα όρη του Ζανγκτζιατζιέ στη βορειοδυτική Κίνα.

Η γέφυρα που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ έχει μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος.

Share this!

Κατηγορία Ταξιδευτής