Klab | Placebo Pharmacy
klab architecture

Klab

klab_featured

Η klab architecture (kinetic lab of architecture) δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο το 2007 σαν συνέχεια των Klmf που είχε δημιουργήσει από το 2001.
Μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων αρχιτεκτόνων, από διαφορετικές χώρες προέλευσης, που τάσσεται υπέρ της αναζήτησης του ποιοτικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μέσα από πρωτοποριακές ιδέες.

Η συμμετοχή ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες συνιστά μια πλούσια δεξαμενή εξειδικευμένης και γενικής γνώσης που εξελίσσεται συνεχώς παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στο σχεδιασμό. Η ανάμειξη στοιχείων όπως είναι το διαχρονικό και το εφήμερο, το κλασικό και το μοντέρνο, η μεγάλη και η μικρή κλίμακα, το τεχνητό και το φυσικό, συνιστά τη μεγαλύτερη έμπνευση αλλά και πρόκληση για την klab architecture.

Το όραμα των klab είναι να δημιουργούν αρχιτεκτονική σαν καλλιτέχνες και να είναι σε θέση να την υλοποιήσουν σαν επιστήμονες. Η ελευθερία στην έμπνευση και η ευρηματικότητα στην υλοποίηση είναι οι αρχές ενός αέναου πειραματισμού που διευρύνει συνεχώς την πείρα του γραφείου.
Η καθημερινή έρευνα είναι βασική προυπόθεση για υψηλή ποιότητα στον πρωτοποριακό και λειτουργικό σχεδιασμό, και για την εύρεση ιδιαίτερων λύσεων.
Κάθε πελάτης αντιμετωπίζεται μοναδικά μέσα από ενεργό διάλογο που αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού. Οι αρχές σύνθεσης πηγάζουν από κάθε ξεχωριστή συνεργασία με στόχο να δοθεί μορφή στα όνειρα και στις επιθυμίες του πελάτη, πηγαίνοντάς τον ένα βήμα πιο μακριά, διευρύνοντας τους ορίζοντές του, και εξασφαλίζοντας του ποιότητα σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής του.
Οι klab θέτουν πολύ υψηλές προσδοκίες και στοχεύουν στην δημιουργία αρχιτεκτονικών γεγονότων και όχι απλά στην πλήρωση ορισμένων προυποθέσεων.
Η διεθνής αναγνώριση σφραγίστηκε τον Αύγουστο του 2008 με την επιλογή τους από το wallpaper στα πιο ανερχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου
Ήδη από το 2004 έχουν επιλεγεί ως το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο της ΕΑΑ, της Ευρωπαικής Συμμαχίας Αρχιτεκτονικών γραφείων ενώ το 2010 οι KLab παρουσιάστηκαν με το έργο τους στο βιβλίο STARCHITECTS ανάμεσα σε 60 αρχιτέκτονες οραμτιστές του 21ου αιώνα.

Από το 2010 με γραφείο στο Λονδίνο οι KLAB architecture έχουν μετατραπεί σε ένα σύγχρονο καινοτόμο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο.
Το 2012 ήρθε άλλη μία μεγάλη επιβράβευση για το έργο της KLab. Το PLACEBO pharmacy κατέκτησε το βραβείο καλύτερου εμπορικού κτιρίου στα 10Α διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής που διοργανώνει το περιοδικό Domus της Ρωσίας και ο εκδοτικός όμιλος SALONPRESS. Το 2011 το ίδιο έργο ήταν shortlisted για το Piranesi award.
To 2012 η KLab συμμετείχε στην Biennale της Βενετίας με το έργο Urban Cubes.

Οι KLab με σημαντικό πλέον έργο πετυχημένων έργων στην Ελλάδα στην Μ.Βρετανία και στην Νοτιανατολική Ευρώπη μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε αρχιτεκτονική πρόκληση με το μοναδική τους προσέγγιση στο σύγχρονο design.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Το 1994 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στο Λος Αντζελες, στο SCI – Arc απ΄ όπου απέκτησε το Master of architecture το 1996. Από το 1998 έως το τέλος του 2000 εργάστηκε ιδιωτικά και το 2001 ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο klmf με συνεργάτη το Μίλτο Φαρμάκη. Το 2007 έληξε η συνεργασία και το γραφείο μετονομάστηκε σε klab architecture. Το 2007 συμμετείχε στην 5η biennale Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, ενώ έχει δώσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε workshop στα Πανεπιστήμια της Timisoara, του Βουκουρεστίου, του Tel Aviv και της Πάτρας.
Το 2006 ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Athens 9.
Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε σημαντικά περιοδικά και εκδόσεις, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα: http://www.klabarchitects.com/

klab6 klab7 klab8 klab klab1 klab2 klab3 klab4 klab5