Η Τέχνη από φύλλα του Omid Asadi

Η Τέχνη από φύλλα του Omid Asadi

Δεν είναι εξίσου παραγωγική για όλους τους καλλιτέχνες μια βόλτα στο πάρκο – αλλά για τον Omid Asadi είναι ακριβώς αυτό.

Ο 37χρονος ερασιτέχνης από το Μάνστεστερ δημιουργεί μια σειρά από περίπλοκες εικόνες, σκαλίζοντας σε πεσμένα φύλλα με νυστέρι και βελόνα.

Το χαρτοφυλάκιο του, το οποίο αποτελείται από πορτραίτα εικονικών διασημοτήτων και όμορφων ζώων, είναι εμπνευσμένο από μια ιδέα που είχε ενώ περπατούσε σε ένα πάρκο με τη σύζυγό του Elham, πριν από τέσσερα χρόνια.

Τώρα περνάει αρκετές ώρες την ημέρα για να τελειοποιήσει τη μέθοδό του, με την εξίσου καλλιτέχνιδα σύζυγό του, να του δίνει τις συμβουλές της.

Για τα έργα, τα οποία έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει μόνο ένα νυστέρι, ένα μεγεθυντικό φακό και μια βελόνα.

Ο Omid Asadi με καταγωγή από το Ιράν, σε συνέντευξή του στη Daily Mail, δηλώνει ότι θέλει να δείξει στον κόσμο ότι η τέχνη μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε. Λέει χαρακτηριστικά: «Το σκάλισμα αυτών των φύλλων αντηχεί στην παιδική μου ηλικία, δεν είχα χρόνο να παίξω ούτε καν ποδόσφαιρο. Έτσι χρησιμοποιούσα μια βελόνα και έκανα μερικά απλά σχέδια πίσω από τα φύλλα…».

«Η σύζυγός μου είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης και κάνει περσικά μικροσκοπικά έργα τέχνης. Έτσι μου δίδαξε πώς να χρησιμοποιήσω τα φύλλα – στην αρχή έκανα πρακτική για δύο ή τρεις ώρες κάθε μέρα. Πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπουν μόνο την ομορφιά αυτής της τέχνης αλλά προσπαθώ επίσης να πω μια ιστορία σε κάθε φύλλο», συμπληρώνει.

«Η διαδικασία του σκαλίσματος κάθε φύλλου μπορεί να πάρει μία ή δύο ημέρες ή έως ένα μήνα αφού χρησιμοποιώ μόνο δύο ή τρία εργαλεία – ένα νυστέρι, ένα μεγεθυντικό φακό και μερικές φορές μια βελόνα.

«Απλώς πιέζω τα φύλλα, δεν χρησιμοποιώ χημικά πράγματα ή κάτι τέτοιο, αφού τελειώσω απλώς χρησιμοποιώ κόλλα ξύλου και τα πιέζω στο χαρτί». Δείτε μερικά από τα έργα του:

Share this!