To Dezeen επιλέγει τα 10 ωραιότερα σπίτια για το 2017!

To Dezeen επιλέγει τα 10 ωραιότερα σπίτια για το 2017!

Επηρεασμένοι από τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της και ασφαλώς την ωραία αρχιτεκτονική οι editors του Dezeen.com διάλεξαν τις 10 ωραιότερες κατοικίες για το 2017 που σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά και τις συμπεριέλαβαν σε ένα θέμα. Μέσα σε αυτό το άρθρο μπορούμε να διακρίνουμε το πώς η σύγχρονη αρχιτεκτονική εναρμονίζεται απόλυτα με τις ομορφιές και την παράδοση των διάφορων περιοχών δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

Δείτε αναλυτικά τις καλύτερες κατοικίες για το 2017:

Solo House II, Ισπανία, από το Γραφείο KGDVS

Το γραφείο KGDVS δημιούργησε αυτό το ειδυλλιακό καταφύγιο στην ισπανική ύπαιθρο, αφού ο ιδιοκτήτης του Christian Bourdais ζήτησε να του σχεδιάσουν ένα ονειρικό σπίτι!

Μέρος ενός έργου που ονομάζεται Solo House, η απλή ιδιοκτησία διαθέτει κυκλική οροφή και κυρτούς τοίχους από γυαλί. Προσφέρει πανοραμική θέα στο γύρω βουνό, αλλά και μια μεγάλη κεντρική αυλή.

Konieczny’s Ark, Πολωνία, από τον Robert Konieczny

Ο Πολωνός αρχιτέκτονας και νικητής του Παγκόσμιου Κτιρίου της Χρονιάς του 2016, Robert Konieczny, σχεδίασε αυτό το σπίτι με τέτοια λεπτομέρεια σαν να επρόκειτο για τη δική του οικογένεια.

Ενσωματώνει μια σειρά από ασυνήθιστα χαρακτηριστικά ασφαλείας, από ένα σχήμα που κρατά τους περαστικούς μακριά από τα παράθυρά του, σε μια είσοδο που λειτουργεί σαν γέφυρα.

Entre Pinos, Μεξικό, από τον Taller Hector Barroso

Ενδεχομένως πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φωτογραφικά έργα του 2017. Αυτές οι πέντε εξοχικές κατοικίες στο Μεξικό διαθέτουν τοίχους από τερακότα, που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας μια απόχρωση από τροπικό τοπίο. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σκάλες που εμφανίζονται ως εξώθηση στους εξωτερικούς τοίχους.

Hidden Pavilion, Ισπανία, από τους αρχιτέκτονες Penelas

Λόγω της απομακρυσμένης δασικής τοποθεσίας αυτού του σπιτιού, οι ιδιοκτήτες του δεν ανησυχούσαν πολύ για την ιδιωτικότητα – εξ ου και η συντριπτική ποσότητα γυαλιού.

Περιβαλλόμενο από μια βιομηχανική χαλύβδινη κατασκευή, αυτοί οι τοίχοι προσφέρουν εντυπωσιακή θέα στο περιβάλλον, ενώ τα δέντρα παρέχουν μια αξιοπρεπή ποσότητα σκιάς για να αποφευχθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Red House, Πορτογαλία, από το Extrastudio

Το γραφείο της Λισσαβόνας Extrastudio μετέτρεψε ένα παλιό οινοποιείο για να δημιουργήσει αυτό το οικογενειακό σπίτι στη νότια Πορτογαλία. Το κόκκινο χρωματισμένο έπιπλο χρησιμοποιήθηκε για να δώσει στο κτίριο ένα ξεχωριστό νέο χρώμα και μια εντυπωσιακή πισίνα τοποθετήθηκε δίπλα.

Κήπος στην Ιαπωνία από τον Megumi Matsubara και τον Hiroi Ariyama

Σχεδιασμένο για συλλέκτη τέχνης, περιλαμβάνει τόσο μια κύρια κατοικία όσο και μια γκαλερί. Τα γυάλινα τοιχώματα περιβάλλουν τις αυλές, επιτρέποντας στο φως να φιλτράρεται απαλά μέσα από το κτίριο.

Jintai Village, Κίνα, από Rural Urban Framework

Ένα από τα πιο κοινωνικά υπεύθυνα έργα αυτού του έτους είναι το έργο του Rural Urban Framework που βοήθησε στην αποκατάσταση ενός κινεζικού χωριού που υπέστη δύο φυσικές καταστροφές κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι αρχιτέκτονες ανέπτυξαν ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή 22 σπιτιών. Η αυτάρκεια ήταν το κλειδί – κάθε ιδιοκτησία ενσωματώνει έναν κήπο στον τελευταίο όροφο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργειες, συλλογή βρόχινου νερού και μια είσοδο που διπλασιάζεται ως χώρος πώλησης προϊόντων και παραγωγής.

Caring Wood, Ηνωμένο Βασίλειο, από τους James Macdonald Wright και Niall Maxwell

Πρόσφατα ονομάστηκε Σπίτι της Χρονιάς από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων, αυτή η εντυπωσιακή εξοχική κατοικία διαθέτει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει μια μεγάλη πολυμελή οικογένεια.

Βασισμένο σε παραδοσιακά σπίτια Kentish, διαθέτει γωνιακές καμινάδες που καλύπτονται από χειροποίητα πήλινα κεραμίδια και μια τεράστια κεντρική αυλή. Στο εσωτερικό υπάρχει μια ιεραρχία στους χώρους – που κυμαίνεται από ένα τεράστιο λόμπι μέχρι πιο άνετα υπνοδωμάτια και σαλόνια.

Simple House, Νότια Κορέα, από το Moon Hoon

Οι δοκοί από σκυρόδεμα συνδέουν τις γωνίες των μπλοκ, βοηθώντας να στηρίξουν τη δομή, ενώ παράλληλα πλαισιώνουν βεράντες και βεράντες οροφής. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη γεωμετρική οροφή.

Σπίτι στο Mukainada της Ιαπωνίας από τους αρχιτέκτονες της FujiwaraMuro

Ένα κυκλικό μονοπάτι περνάει μέσα από αυτό το σπίτι και τον κήπο του. Οι αρχιτέκτονες της FujiwaraMuro σχεδίασαν το κτίριο για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ήθελε ένα σπίτι που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το πάθος τους για την κηπουρική. Ο διάδρομος βρόχου, ο οποίος ενσωματώνει στρογγυλά κρεβάτια φύτευσης, βοηθά στη σύνδεση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Share this!