Η πρώτη εναέρια διάφανη πισίνα είναι γεγονός!

Η πρώτη εναέρια διάφανη πισίνα είναι γεγονός!

«Σαν να πλέεις στο αέρα, στο κεντρικό Λονδίνο». Έτσι περιγράφει την εμπειρία του να κολυμπάς στην πισίνα που σχεδιάζει ο όμιλος Μπάλιμορ ανάμεσα στους δέκατους ορόφους δύο συγκροτημάτων κατοικιών, ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου Σον Μάλριαν. Η κατασκευή, η οποία έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται να παραδοθεί εντός του μήνα!

Η Sky Pool, η οποία είναι «η πρώτη στον κόσμο», είναι μία μήκους 27 μέτρων γυάλινη πισίνα, σε ύψος 35 μέτρων από το έδαφος και γεφυρώνει δύο συγκροτήματα κατοικιών στο Nine Elms, καινούργια παραποτάμια συνοικία του Λονδίνου, που αναπτύσσεται ραγδαία.

Στο πρότζεκτ, που ονομάζεται «Embassy Gardens Legacy Buildings», ο όμιλος επέλεξε τους HAL architects να συνεργαστούν με τους μηχανικούς Arup associates, τους Camlins στη διαμόρφωση του τοπίου και τον Λουίς Μπουσταμάντε στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων. Η πλήρης ανάπτυξη περιλαμβάνει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον στέγασης για αυτούς που «εργάζονται από το σπίτι», γυμναστήριο και μπαρ στη στέγη. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως για κάποιον που πάσχει από υψοφοβία είναι ο χειρότερός του εφιάλτης να κολυμπήσει στη Sky Pool. Όποιος πάντως ενδιαφέρεται να αγοράσει διαμέρισμα να πούμε πως οι τιμές ξεκινούν από τα 827.000 ευρώ! Η σουίτα ρετιρέ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail αναμένεται να ανέλθει στα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται απλά για μια ιδιαίτερη πισίνα. Οι κάτοικοι θα έχουν επίσης πρόσβαση σε εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και σπα, ιδιωτικό κινηματογράφο, αίθουσες συσκέψεων και πολυτελείς κοινόχρηστους χώρους.

Share this!