Αυτό είναι το πιο περιζήτητο σπίτι της Airbnb

Αυτό είναι το πιο περιζήτητο σπίτι της Airbnb

Ένα δενδρόσπιτο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ είναι το πλέον περιζήτητο σπίτι στην παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb.

Το πανέμορφο σπιτάκι βρίσκεται μέσα στα δάση της Ατλάντα και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υπόσχεται την απόλαυση του φυσικού τοπίου, πολύ κοντά στο αστικό περιβάλλον της πόλης.

 

Το σπίτι έχει ένα διπλό κρεβάτι και ένα μπάνιο και μπορεί να φιλοξενήσει μόλις δύο άτομα, έναντι 331 ευρώ την βραδιά, ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο του μικρού σπιτιού είναι και η αιώρα με θέα στο δάσος.

 

Κορυφαία πόλη στις προτιμήσεις των τουριστών για τις κρατήσεις τους στο Airbnb είναι το Παρίσι ενώ στον αντίποδα, στην Ινδία βρίσκεται λιγότερο από το 1% των υπό ενοικίαση σπιτιών, διαμερισμάτων και δωματίων.

Υπολογίζεται πάντως πως παγκοσμίως το Airbnb έχει συνεισφέρει άμεσα στις τοπικές οικονομίας περισσότερα από 240 εκατομμύρια δολάρια μέσω φορολογίας.

Η τάση εξαπλώνεται τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας, τόσο στα πολυσύχναστα νησιά του Αιγαίο και του Ιονίου όσο και στο κέντρο των Αθηνών σε περιοχές όπως το Κουκάκι και το Παγκράτι.

Share this!